Home
Favorite Links
Telephone directory
Service Guide
Rentals and Sales
Contact Us
Costa del Sol
Espanjan historiaa
Telemailer S.L
Guia Costa del Sol
Uutiset
Malaga
Malagan esihistoria
Torremolinos
Benalmadena
Fuengirola
Marbella
Madrid
Muu Espanja
Välimeren dieetti
Välimeren dieetti ja syöpä
Benalmadena

Find Us On Facebook          
Finland Benalmadena      Uk Benalmadena       Benalmadena España

            


TAPAHTUMAKALENTERI

2.-05.6.2016   Dia del Orgullo LGTB,  Torremolinos
5.-10.6.  Wonder Beach,   Torremolinos,  Palacio de Congresos  ja  La Nogalera
11.7. Málagan satamaan saapuu "La Demence", maailman suurin gayalus mukanaan  2.500 poikaa, joille on bussikuljetus Torreen.


---------------------------------------------------------

14.-16.7.2016  Los Álamos Beach Fest, Torremolinos

----------------------------------------------

10.-16.8. Mad Bear Beach,  Torremolinos La  Nogalera

----------------------------------------------

Málagan Feriat   2018   11.8. klo 23.50 - 18.8.2018      

Yöferia-alueella ovat  baarit ja discot auki myös päivisin.
Yöferia-alueelle on bussikuljetus keskustasta läpi yön. 

----------------------------------------------

22.8.-07.09.2016  19.00-02.00, sunnuntaisin 12.00-02.00  Octoberfest, Castillo Sohail 
--------------------------------------------
Katumarkkinat, Benalmádena Pueblon feria-alue,  tiistaisin.
Luistinrata avattu, osoite C/Ciudad de Melilla, 21.

----------------------------------------------


13.7.-26.8.2017  Starlite 2017       La Cantera de Nagüeles, Marbella

20.6. Elton John
08.8. Ainhoa Arteta
11.8. Dani Martin  La montaña rus
22.8. El Mago Pop  La Gran Illusion


----------------------------Finland Benalmadena   BENALMÁDENA TORREMOLINOKSEN JA FUENGIROLAN VÄLISSÄ

Aurinkorannikon pieni, mutta suosittu kaupunki, Benalmádena rajoittuu idässä Torremolinokseen ja lännessä Fuengirolaan ja kuuluu Málagan maakuntaan, missä asuu yli 1.300.000 asukasta.   Benalmádenassa oli asukkaita 20136 67.245,  joiden vuotuinen keskiansio on 20.893 euroa. Asukkaista 17.504 oli ulkolaisia.   Kaupungin väestöntiheys on yli 1.000 asukasta neliökilometriä kohti.  Väkiluku on lähes kaksinkertaistunut runsaassa kymmenessä vuodessa.  
Kaupunki sijaitsee vuoren rinteellä, noin 200 metriä merenpinnan yläpuolella, ja jakautuu kolmeen kaupunginosaan, Benalmádena Pueblo, mikä on se alkuperäinen Benalmádena,  Benalmádena Costa ja Arroyo de la Miel, mikä aikoinaan oli pelkkä paperitehdas, mutta nyt kaupungin ulkomaalaisten asutuskeskus.
Ylimpänä vuoren rinteellä sijaitseva Benalmádena Pueblo on kaupungin vanhinta osaa.

Uusin kaupunginosa Benalmádena Costa on kaupungin ylpeys, missä  on näyttävä rantakatu ja kuuluisa, 2013 30 vuotta täyttävä huvipursisatama Puerto Marina runsaine palveluineen.  Satamassa on 1.100 venepaikkaa ja sataman  laajentaminen tuo venepaikkoja lisää 919 kappaletta.  Suurimmat purret voivat olla  80 metriä pitkiä.
Satama-alueella on  ravintoloita joka makuun,  baareja, diskoja, ja boutique-liikkeita merkkitavaroineen.  Eli elämää ympäri vuorokauden ja vakiasukkaat ovat siihen tyytymättömiä. 
Benalmádenan huvipursisatamasta Puerto Marina pääsee kesäaikaan sekä Málagaan että Fuengirolaan laivalla. 
Hienohiekkainen uimaranta Playa Santa Ana on 500 metriä pitkä ja leveydeltään 50 metriä.
Huvipursisatamassa on meriakvaario  Sea Life Aquarium, missä voi  turvallisesti seurata hain  ja noin 2000 eri lajisen merenelävän uiskentelua.  Sea Lifen tarkoituksena onpelastaa ja ylläpitää sukupuutton kuolemassa olevia  merieläinlajeja. Avoinna joka päivä alkaen klo 10. Sisäänpääsy aikuiset 13,75€ ja ja lapset 10,50€.  Internettiosoitteessa http://www.sealifeeurope.com/online_tickets.php  liput saa halvemmalla ja jonottamatta. 

Benalmádenan huvipursisatama Puerto Marina
  on suunniteltu laajennettavaksi kaksi kertaa suuremmaksi, kuin se nyt on.   Nykyisellään satama vetää  1.100 venettä.  Andalucían itsehallintoalueen sosialistinen hallitus ei ole myöntänyt laajentamislupaa (SUR 31.3.2013), joten projekti seisoo samaan tapaan kuin sataman laajentaminen Marbellassa.

Benalmádenan Parque de la Paloma  ns. Lintupuisto käsittää  200.000 neliömetriä viheralueita.   Puisto sijaitseen Arroyo de la Mielin  alapuolella, Avenida Federico Carcía Lorca- kadulla. Alue on avoinna  joka päivä klo 8.30 - 23.00. Puistossa on lukuisia kävelypolkuja. Siellä on myös tekojärvi, jossa asustelee  ankkoja, joutsenia ja lokkeja. Siellä elää vapaana kanoja, kukkoja, kyyhkysiä, riikinkukkoja ja kaneja. Alueella on myös kaksi nykyaikaista leikkipuistoa perheen pienimpiä varten. Puiston lukuisista kasvilajeista erottuu kaktus- puutarha, jossa on yli 450 lajiketta.   
Lintupuiston vieressä sijaitsee Selwo Mrina -eläinpuisto. Lähes kahden hehtaarin alueella on pääteemana Etelä - Amerikka ja sen neljällä pää alueella esitellään sisustuksen, puutarhojen ja arkkitehtuurin avulla  eri alueiden ilmapiiriä ja eläimiä esim. delfinejä, merileijonia, pingviinejä ja eksoottisia lintuja. Avoinna syyskuussa klo 10 -  19. joka päivä. Pääsymaksu 18€ aikuiset  ja 3 - 7- vuotiaat 13€.
 
Benalmádena Pueblon  ja   Torremuellen   väliin jäävä  Casablanca-puisto  on  kooltaan   125.000  neliömetriä. 
La Batería de Torremolinos käsittää  74.000 neliömetriä.   Tekojärven  pinta-ala  on  9.000  neliömetriä. Siellä voi soudella vuokratulla soutuveneellä.  Ympäröiviä   pyöräteita   on   800  metriä. 
Osoitteessa Paraje de El Retamar Benalmádena Pueblo avattiin v. 2003  länsimaailman suurin buddha- temppeli. Yli 33 metriä korkea patsas ,jolla on kultakruunu päässään,tarkkailee koko rannikkokaistaa Benalmádenasta Fuengirolaan.Sen alusta on 33 metriä pitkä ja  25 metriä leveä.Mietiskelyhuone on n. 100 neliömetriä ja kuusi metriä korkea.Siellä on seinämaalauksia ,jotka esittävät käännekohtia Buddhan elämässä, Himalayjalta  kotoisin olevien taiteilijoiden aikaansaannoksina.Se on buddhalainen monumentti, joka symbolisoi  harmoniaa, menestystä ja rauhaa ja jonka alkuperät ovat jo 2.500 vuoden takaa. Buddha - temppeli on avoinna ti - la klo 10.30 - 14 ja 15.30 - 19, su 10.30 - 20, maanantaisin suljettu.
Tivoliworld Benalmádenassa on Costa del Solin perinteinen huvipuisto. Perinteisten ja myös huippumodernien tivolilaitteiden lisäksi siellä on kesäkautena erilaisia tanssiesityksiä mm. flamencoa ja cancania. Tivoliworldissä on myös ihastuttava kasvitieteellinen puutarha. Avoinna kesällä joka päivä  klo 18.00 - 02.00. Sisäänpääsy 7€ ja Supertivolino ( jolla voi käydä päivän ajan kaikissa laitteissa) 14€.
Teleférico - eli köysiradan lähtöpaikka sijaitsee Explanada Tivoli Arroyo de la Mielissä. Sen korkein kohta on 769 meren pinnan yläpuolella ja kirkkaalla säällä sieltä voi nähdä Afrikan rannikon ja Sierra Nevadan vuorille asti. Koko matka lähdöstä vuoren huipulle on 2.646 metriä. Siellä on mahdollista vaeltaa ympäriinsä, katsella haukkanäytöksiä ja hevosshowta tai  vain nauttia  maisemista kahvikupillisen kera. Avoinna joka päivä klo 11 - 24. Aikuisilta 13 € edestakainen matka ja lapsilta 9,80 €.  
Benalmádenan feriat ajoittuvat kesäkuun viimeiselle viikolle.

Benalmádenassa kävi v. 2012  424.159 turistia ja siellä kirjattiin 2.412.330 yöpymistä.  
Koko  Aurinkorannikolla kirjattiin 15.349.645 yöpymistä.
Hotellivuoteita Benalmádenassa on  13.094 kappaletta.

Benalmádenassa  sakotetaan asiakkaita, jotka käyttävät katuhuorien palveluita  600 euron  sakolla, kuten myös tyttöä.   Kauppaa käydään erityisesti alueilla Puerto Marina ja Solymar.

Kunnallisvaaleissa 2011 Partido Popular (PP) sai äänistä 35,6% ja 11 valtuustopaikkaa. Sosialisteilla (PSOE) on 7 valtuutettua.  Kaupunginvaltuustossa on 25 valtuutettua.

Málaga

Benalmadena-lomalla  ei  suinkaan  pidä unohtaa Málagaa.  Málaga tarjoaa ratkaisevan täydennyksen Torremolinoksen, Benalmádenan ja Fuengirolan rantahotelliturismille.  Kaupungeista pääsee Málagan keskustaan metrolla, Renfellä,  mikä kesällä 2011 alkaa liikennöidä kolmasti tunnissa nykyisen kahdesti tunnissa sijaan.  Metro täyttää 1. elokuuta 35 vuotta.  Matkustajia on vuosittain yli 8 miljoonaa.


Plaza Mayor

Plaza Mayor on suuri kauppa- ja vapaa-ajankeskus neljä kilometriä Torremolinoksesta Málagaan.   Matka Benalmádenasta sinne sujuu parhaiten metrolla, koska Plaza Mayor on saanut oman aseman.   Alueella on baareja,  50  ravintolaa,  20 elokuvateatteria,  diskoja, kauppoja ja suuri pelihalli.    Yli  50 ravintolassa, jotka tarjoavat mitä erilaisimpia kulinaristisia elämyksiä, vierailee viikonloppuisin tuhansia turisteja ja malagalaisia.  Kesällä kävijämäärä on moninkertainen.   Makuelämyksien ohella Plaza Mayor viihtyisän ilmapiirin baareineen ja terasseineen,  mitkä sijaitsevat eri aukioilla.   Plaza Mayorin elokuvateatterit ovat korkeatasoisia. 
Viihteen ja huvituksen ohella Plaza Mayor tarjoaa urheilualueen,  4.300 m2, missä on mm. kuntosali,  sauna ja uimahalli.    Keilaratoja on 20.   BENALMÁDENA

The three great holiday towns on the Costa del Sol are Benalmádena, Fuengirola and Torremolinos.
Not so long ago Benalmádena Costa was a tiny fishing port.  Today Benalmádena Costa has become almost totally a tourist area with hundreds of bars, souvenir shops, discos and other oulets catering to the holiday trade.
  In addition to it's safe, sandy beaches and lovely promenade, the jewel in Benalmádena's crown is it's leisure harbour.  With over 1000 berths, and more being built, it is now rated as one of the best harbours in the world. 

The most decisive moment for the whole town was the building and inauguration of its marina, the largest along the coast. On several occasions it was awarded the prize of "best marina in the world" by specialised communication companies. The marina has more than 1.000 mooring places and boasts a beautiful architecture along with leisure and recreational possibilities attracting millions of visitors every year.
The last significant step was the beginning of the Olympus Project aimed mainly at creating new leisure and recreational elements so as to improve what the town has to offer. The project also means building infrastructures and making them meet certain requirements so that the town achieves a level of quality and sustained growth required by 21st century citizens and tourists.
The idea of building in Benalmádena a Maritime Centre arose a long time ago, the purpose being to provide the town´s marina with a meeting place for seafares and marine enthusiasts together with a series of specialised stores.

In k
eeping with it's origins, Arroyo de la Miel has become a residential and commercial area.  It is here that most of the new residential building is taking place, with a mixture of new villas, townhouses and apartment blocks. There is a thriving shopping area where almost anything can be bought, and an industrial area tucked away out of sight of the town centre.
Arrroyo has become a popular place for British ex-pats to live and at times, it almost resembles an English market town. Walking along the street one is almost as likely to hear English being spoken more than Spanish
.
Arroyo boasts the train station, linking it to Malaga and Fuengirola, the cable car and Tivoli World. Because of these attractions many holidaymakers,staying in Benalmádena, do visit Arroyo although many do not realise that another jewel lies further up the hill at Benalmádena Pueblo. This delightful small town is full of narrow ,winding streets,flower bedecked balconies and whitewashed houses and should not be missed. 

Like in almost all the towns of Andalucia, in  Benalmádena  the traditional celebrations of religios character of the carnival are celebrated annually. One is the great celebration  of the winter  and it is celebrated with great dances, parades and contest that extend during 17 days.  Easter Putting in scene  of the Passion  of the neighbor hand  of the town who becomes during a day in acttors who represent the mysteries of the passion and the death of  Christ. This action is well-known with the  name of "the Step"  and takes place in a mount near Benalmádena Pueblo.
Corpus Christi celebration takes place in spring and consists of the organization of a very special procession. The neighbors place a carpeting of natural flowers and aromatic grass by the streets through which he passes the prosession as well as small altars. In addition the balconies also are engalan for the occasion.
San  Juan, the third sunday of the month june, the qurter of San Juan de Arroyo de la Miel organizes one romeria in honor to its landlord.  Also the night from the 23 to the 24 of June bonfires by all the coast of Benalmádena ignite.
Veladilla of the Carmen celebration takes place in the middle of the month of June in the nucleus of Benalmádena Coast. One organizes a pretty marine procession of the Virgin as well as other activities of playfull character.  One is one of the gratest  and followed celebrations of the municipality.

Historically the region has been occupied and settled by many cultures dating back to the Bronze age  including the ancient  phoenicians and  romans and has also been considerably influenced by the moorish  settlement of the southern Iberian peninsula. Two Almenara towers on the coastline date back to the 15th century, originally built to guard the coast and its population from the frequent incursions of  barbary pirates  in the days following the reconquista  of the region by Henry IV of Castile. 

The name is derived from the Arabic  "Bani al-Medina".

 Ylermi Valli

El Mundo
Semanal
SUR, El periódico de Málaga
Benalmadena - Sweden
     BENALMÁDENA

Benalmádena består av tre olika stadsdelar: Benalmádena Costa, Arroyo de la Miel och Benalmádena Pueblo, som är det ursprungliga Benalmádena.
Benalmádena Costa är en nöjesplats som ingen  annan. Ungdomar från närliggande områden  samlas i hamnen på helgerna och stämningen är hög långt in på morgonen.  Hamnen, Puerto Marina, är byggd på ett antal konstgjorda öar och har plats för över tusen båtar. Den belönades som en av världens bästa småbåtshamnar år 1995. I Puerto Marina finns tiotals olika barer och restauranger och diskotek, något för varje smak. På sommaren kan man ta båten från hamnen både till Málaga och Fuengirola.


I hamnen ligger också  Sea Life Aquarium, kustens undervattensakvarium, där man kan skåda  fiskar, hajar, sjöhästar av cirka 2000 olika arter och mycket mer. Syftet är att rädda utrotningshotade marina arter.Akvariet är öppet varje dag från kl. 10 till kl.18 och inträdet  är 13,50€  vuxen och 10,50€ barn men man kan köpa billigare via nätet pa http://www.sealifeeurope.com/online_tickets.php.

En av de bästa stränderna  är 500 meter lång och 50 meter bred Playa Santa Ana.   
I  Torrequebrada ligger kustens största casino med en förstklassig nattklubb.
Den enda riktiga nöjesparken på Costa del Sol ligger i Benalmàdena , i Arroyo de la Miel, Tivoli World. Där finns traditionella och moderna  attraktioner, allt man kan vänta sig. Ofta är det uppträdanden och konserter på nöjesparkens scen.Tivoli World har en underbar botanisk trädgård.Inträdet kostar 7 € för entré +supertivolino( endagsåkband som du får åka så mycket du vill med) för 14€.
 Där bredvid Tivoli ligger starten till Teleférico, en åktur på linbanan. Från sin högsta punkt 769 meter havet kan man vid klart väder se Afrikas kust och Sierra Nevada bergen.Totalt åker man 2.646 meter från start till mål uppe på berget, där du jan vandra omkring, se fågeluppvisningar eller ta en kopp kaffe eller bara njuta av utsikten. Tur och retur kostar 13€ för vuxen 9,80 € för barn. De har öppet alla dagar från 11 till 24.

Selwo Marina i Arroyo de la Miel är en närmare två hektar stor djurpark, som har Sydamerika som huvudtema. Där kan man bekanta sig till exempel med delfiner, sjölejon , pingviner och exotiska fåglar. Öppen varje dag kl. 10 - 19,
inträde 18€ vuxen och 13€ barn.

Alldeles bredvid på Avenida Federico Carcia Lorca   finns ett stort parkområde ,sk. fågelparken Parque de la Paloma med  200.000 kvadratmeter grönområden. Där finns en konstgjord sjö med sina ankor, svanar och måsar. När man vandrar där i parken, kan man möta hönor, tuppar, duvor, påfåglar och kaniner.Det finns två moderna lekparker för barn.Bland de olika växtarterna skiljer sig en fantastisk kaktus- trädgård med över 450 olika arter. Parken är öppen varje dag från 8.30 till 23.00.
 
Delen av staden som kallas för Benalmádena Pueblo ligger litet längre upp mot bergen och är  lugnare med en mer liknande bostadsområdets atmösfär.  Där öppnades 2003 en mycket intressant sevärdhet i Paraje de el Retamar: västvärldens största buddha- tempel. En över 33 meter  hög staty med  guldkrona på huvudet skådar hela kustremsan från Benalmádena till Fuengirola. Dess underlag är 33 meter långt och  25 meter brett. Där inne i templet finns ett 100 kvadratmeter stort reflexionsrum, som är 6 meter högt. På väggarna finns målningar, som visar de viktigaste vändpunkterna i Buddhas liv.Templet är ett buddistiskt monument, som symboliserar harmoni, framgång och fred. Det är öppet ti - lör kl. 10.30 - 14.00 och kl. 15.30  19.00. Sö kl. 10.30 - 20.00
Ylermi Valli, toimittaja

 
Lähteet:.
  
El Mundo
Semanal,  sanomalehti SURin viikkojulkaisu
Sur, El periódico de Málaga
  
HomeFavorite LinksTelephone directoryService GuideRentals and SalesContact UsCosta del SolEspanjan historiaa