Home
Favorite Links
Telephone directory
Service Guide
Rentals and Sales
Contact Us
Costa del Sol
Espanjan historiaa
Telemailer S.L
Guia Costa del Sol
Uutiset
Malaga
Malagan esihistoria
Torremolinos
Benalmadena
Fuengirola
Marbella
Madrid
Muu Espanja
Välimeren dieetti
Välimeren dieetti ja syöpä
Välimeren dieetti ja syöpä
 
Harvardin Yliopistossa kahdeksan vuoden ajan tehtyyn tutkimukseen osallistui 25.623 kreikkalaista, joista 10.582 miestä.
Välimeren dieetissä  kuuluu nauttia paljon vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja viljatuotteita.
Ryhmän, joka nautti näitä, alttius syöpäsairauksiin oli 12-24 prosenttia pienempi kuin ryhmän, missä Välimeren dieettiin kuuluvia elintarvikkeita ei nautittu.

Kanadan Syöpäyhdistys suosittelee aikuisille talven aikana 25 mikrogramman D-vitamiinilisää syövän ehkäisemiseksi.   Edellä  (D-vitamiini) on todettu,  että suomalaisten normaalit ruokatottumukset eivät riitä edes tavanomaisen päivittäisen tarpeen kattamiseen.  
60- ja 70-luvuilla tehtyjen  ensimmäisten laajojen syöpätutkimuksien mukaan, tuli selväksi, että ruokavalio, joka sisältää runsaasti vihanneksia, voi alentaa riskiä sairastua syöpään.Siihen aikaan oli myös  tutkijoita, joiden mielestä vitamiini- ja mineraalilisät eli pillerit vosivat olla yleislääke, joiden rinnalla esim. parsakaali, kalat tai kokojyväleipä eivät ole mitään.

Sen jälkeen tehdyt tutkimukset ovat kuitenkin  sulkeneet  pois kaiken toivon siitä, että pillerit  voisivat korvata nautittavien ravintoaineiden epätasapainon. Amarikkalaisen Select-tutkimuksen mukaan, jossa tutkittiin  vitamiini- ja mineraalipillereiden vaikutusta  35.000 mieheen yli viiden vuoden ajan, tulokset  eivät olleet  lohduttavia: Pillereillä ei ollut mitään vaikutusta eturauhassyöpää vastaan vaan päinvastoin. Tutkimus keskeytettiin ,koska kasvaimet lisääntyivät ja  esiintyi enemmän diabetes-tapauksia. Ongelmana on se, että lisäaineita otetaan liian suuressa määrin. Vaikka  ne vastaavat päivittäistä suositeltua määrää, ei oteta huomioon, että jo nautitut elintarvikkeet sisältävät  samoja aineksia ja lopputuloksena on yliannostus.HomeFavorite LinksTelephone directoryService GuideRentals and SalesContact UsCosta del SolEspanjan historiaa